Beste Merkatorianen

 Hierbij wat updates die iedereen aangaan...

Ten eerste zijn er de geruchten over de samenvoeging van geografie en geologie.

Door de dalende ledenaantallen komt de de kring Geos in de problemen. Eventueel zal daar toenadering gezocht worden. Daarvoor is het belangrijk om een beeld te hebben hoe we een betere samenwerking gaan. Er zal dus een comité opgericht worden, dat uit elke kring 5 personen bevat.

Het tweede puntje is de viering van het 10 jarig bestaan van de master geografie. Op zaterdag 17 november was er een lezing, een receptie en daarna een cantus. Dit werd georganiseerd door de alumnivereniging onder auspiciën van Gert Verstraeten. Het was een zeer geslaagde avond, met als enige nadeel dat er weinig studenten aanwezig waren, maar dit komt doordat het op een zaterdag was. Je werd echt trots om geograaf te zijn als je de verhalen hoorde van vicerector Govers en de vele andere interessante sprekers. Ook de cantus in de ambiorix was episch.

Wat ik zou willen meenemen uit deze avond is dat we veel beter kunnen samenwerken met Lagt. We willen bijvoorbeeld een rubriekje op onze site voor de alumni en in het tweede semester eventueel een activitetit samen organiseren.

Indien je je nog niet hebt ingeschreven voor het kerstfeestje moet je dat nu nog zo snel mogelijk doen!

U mag ons altijd contacteren op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog veel plezier dit semester en al veel succes bij het studeren!

Comment (0) Hits: 2170
Schrijf reactie (0 Reacties)

Het nieuwe schooljaar komt al in zicht!

Nieuwe inschrijvingen lopen binnen. En voor die eerstejaars die al eens komen piepen op deze site is hier toch al wat info over wat hen allemaal te wachten staat in de eerste weken.

Maandag 24ste september is het de grote dag voor die nieuwelingen.

Om 14 uur geeft de decaan van faculteit wetenschappen een korte uitleg in aula L00.06. Op het graspleintje voor de aula staan alle wetenschapskringen met een tentje om de nieuwe studenten te verwelkomen, dus kom maar om 13 uur om al een hapje en drankje te nuttigen. Maar is het vooral de bedoeling je medestudenten en Merkator te leren kennen. Waarom zou je dat willen?

Hoewel je misschien al wilde verhalen van studentenkringen hebt gehoord, moet je toch zelf maar eens een kijkje komen nemen. Studentenkringen maken je leven aan de universiteit namelijk veel leuker, interessanter en makkelijker.

In de eerste week organiseren wij al tal van zaken zodat je geen tijd hebt om je te vervelen.

Die avond om 20.00 uur is er een stadspel waarbij je de verschillende werkgroepen van Merkator en de stad Leuven leert kennen op een leuke manier samen met je medelotgenoten.

Dinsdag 25 september om 20.00 organiseert teamsport Honkbal-extreme. Voor de actieve Merkatoriaan is komen een must.

Woensdag 26 september gaan we het wat rustiger aan doen met een een spelletjesmiddag. Van 14.00 tot 16.00 kan je de zware lessen die voor en na komen een beetje draaglijker maken. 

Donderdag is traditioneel de feestnacht in Leuven en ook bij Merkator wordt het jaar feestelijk ingezet met een niet te missen openingsfeestje in 'Het Gewelf'. Een gezellig zaaltje op de oude markt. 

De volgende maandag, dat is al 1 oktober, is het tijd voor de openingscantus. 

Met  vragen en opmerkingen kun je altijd terecht bij het onthaalteam!

>> Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook mensen van hogere jaren zijn meer dan welkom op al deze activiteiten.

Thesis, Bachelorproef, ga op een goed gesprek met een professor of 2, maar bovenal, geniet van je vakantie! Tot snel, lieve Merkatorianen!

Crescite en multiplicamini!

Jullie praesidium, Arcmap de Triomphe

Comment (0) Hits: 10511
Schrijf reactie (0 Reacties)

Beste Merkatorianen,

 

Vandaag zijn het de kringverkiezingen!

Breng allemaal je stem uit op hen die jou volgend jaar zullen mogen vertegenwoordigen via:

https://merkator.stemt.org/

Belangrijk: de stemming sluit om 23:59.

Veel succes!

 

Het Neutraal Comité

Comment (0) Hits: 15765
Schrijf reactie (0 Reacties)
Beste Merkatoriaan,

Dit jaar zal de kiesweek plaatsvinden van 16 tot 19 april. Iedereen zal zijn stem kunnen uitbrengen op donderdag 19 april. De stemming zal net zoals afgelopen jaren elektronisch gebeuren. Ook op het kiesfeestje in de avond kan er nog gestemd worden tot 23u59. Allen zeker doen!

Indien je plannen hebt om op te komen voor een mandaat bekijk je best nog eens de statuten, te vinden op deze site.

Elke ploeg, verkiesbaar of niet-verkiesbaar, wordt geacht een kandidatuur in te sturen naar het neutraal comité. Verder is er een afzonderlijke kandidatuur nodig voor alle vertegenwoordigingsmandaten.

Een onderscheid zal gemaakt worden tussen serieuze ploegen en lolploegen. Een serieuze ploeg dient een minimaal aantal mandaten te hebben ingevuld, waaronder zeker de student-vertegenwoordiger mandaten.  De uiterste datum voor een kandidaatstelling ligt op dinsdag 10 april. Gelieve deze door te sturen naar de leden van het neutraal comité.

Het kiescomité zal dit jaar bestaan uit Roxanne Vanhaeren (1e Master), Dorien Mollen (1e Master), Pieter-Jan Vroom (1e Master) en Vincent Verswijvel (extern, voorzitter Scientica). Het comité zal er voor zorgen dat de verkiezingen op een eerlijke manier gebeuren en waken over de neutraliteit.

Vriendelijke groeten,
Het NeuCom
Comment (0) Hits: 16723
Schrijf reactie (0 Reacties)