EgeaLeuven is de subvereniging van Merkator die zich buiten Leuven (en bij uitbereiding buiten België) begeeft. Het is eigenlijk gewoon de Leuvense afdeling van Egea, de 'European Geographers Association (for Students and Young Geographers)'. Naast Leuven is er nog één entiteit in België, en dan nog die van de VUB. Hopelijk komt ook Gent er snel bij. een overzicht van alle entiteiten, met aanduiding van de vier regio's, vind je hier.

Wat gebeurt er?
Merkatorianen allerhande nemen (uiteraard samen met de rest van Europa) deel aan drie soorten activiteiten:

Op elke pagina vind je meer uitleg en een korte beschrijving van de rol van EgeaLeuven erin.

Leuven naar Europa
EgeaLeuven werd in 2005 opgericht door Maffie en Kwinten (zijn die kerels intussen al heilig verklaard trouwens?), en we zijn de grootste entiteit in België. alle geplande activiteiten voor dit jaar (het WRC, het BDL-weekend en de uitwisselingen) vind je op de Almanak. Foto's van alles wat al gepasseerd is vind je in het Egea-mapje van het Merkator-foto-archief.

Goesting? Schrijf je in voor een uitwisseling of een congres (of eender wat anders) wanneer je hiervoor verwittigd wordt, en kom gewoon mee. Voor alle activiteiten zijn de Leuvense plaatsen beperkt, maar in het geval er teveel Leuvense inschrijvingen zijn krijgen zij die zich voor de eerste keer voor een Egea-activiteit inschrijven voorrang.

Nog meer goesting? EgeaLeuven is een aparte subvereniging binnen Merkator en heeft een vierkoppig bestuur. Iedereen die interesse heeft kan zich echter laten rekenen tot de 'corona', en wordt op die manier uitgenodigd voor de vergaderingen (aka de terraskes), kan meekijken /meehelpen achter de schermen en weet alle nieuwtjes voor ze officiëel zijn. Aanmelden gebeurt door de webmaster te melden dat jouw e-mailadres aan de mailinglist van egea moet toegevoegd worden, want de mailinglist is per definitie gelijk aan de corona.

Erasmus!
Naast al dat ge-egea ('tis ook al een wekwoord se) kun je bij EgeaLeuven terecht voor alle info over Erasmus-uitwisslingen en thesisonderzoek in't buitenland. We zijn niet het officiële aanspreekpunt maar de meesten hebben genoeg internationale ervaring. Pas wel op: we zijn enthousiast genoeg over die mogelijkheden dat het risico bestaat dat we je helemaal overtuigen...U weze gewaarschuwd.

Nog veel meer info
Ah, en is dit stukske Merkatorpagina alles wat er te vinden is over EgeaLeuven? Neeje, Dit is maar een samenvatting om te vertellen wat het is. De eigenlijke Egea-magic gebeurt op de Europese website en de Leuvense entiteitspagina. Registreer je als Leuvenaar en naast toegang tot het forum (let op: alles gebeurt in't Engels) word je ook voor de rest van Europa als Leuvens Egeaan gezien. Je kan je eigen pagina naar believen aanpassen - kijk eens bij de anciens hoe uitgebreid het kan - berichtjes posten in elkaars shoutbox is een bijzonder favoriete bezigheid. (verwacht je op je verjaardag maar aan gelukwensen uit alle delen van Europa.

En in een poging om het hier half'n half sloganesk af te sluiten: Ge zijt pas nen echte geograaf als ge uw locaties nuet alleen afwisselt tussen thuis en Leuven, maar er ook af en toe een buitenlandje tussensmijt. Dat kan ni makkelijker, goedkoper en plezieriger dan met Egea.

Comment form not allowed

Reacties mogelijk gemaakt door CComment