Gegroet toekomstige geografiestudenten van de 1ste bachelor!

Hier spreken (typen, eigenlijk) jullie toekomstige schachtenmeesters. Wanneer jullie het volgende academiejaar ingeschreven zijn voor onze richting, zijn jullie al geograaf in spe. Maar de overgang van het middelbaar naar de universiteit kan overweldigend en chaotisch overkomen. Daarom zijn wij er, zodat we jullie kunnen begeleiden tijdens het eerste jaar. Wij zullen altijd paraat staan om jullie wegwijs te maken op de campus. Ook gaan we jullie alles vertellen over het praesidium en onze studentenvereniging.

Verder zullen sommigen van jullie gemerkt hebben dat Merkator geen onthaalweekend organiseert, zoals veel andere kringen wel doen. De reden hiervoor is dat onze richting klein genoeg is om alle eerste ontmoetingen vlot te doen verlopen in de eerste week van het academiejaar. Tijdens deze openingsweek worden tal van activiteiten georganiseerd. Hier zal alles duidelijk worden en kunnen jullie meteen kennis maken met je toekomstige studiegenoten en de ouderejaars, zodat jullie al snel heel de richting zullen kennen.

Geen reden tot paniek, dus, als nog niet duidelijk is wat een ‘schachtenmeester’ of een ‘praesidium’ betekent. Alles wordt duidelijk. Alles komt goed, want jullie studiekeuze kunnen we enkel toejuichen. Wij kijken er alvast heel hard naar uit.

Hopelijk tot in september!

Jullie toekomstige schachtenmeesters Siel & Senne