Beste Merkatorianen

 Hierbij wat updates die iedereen aangaan...

Ten eerste zijn er de geruchten over de samenvoeging van geografie en geologie.

Dit thema is al heel vaak boven water gekomen maar deze keer denken we dat het serieuzer is als anders. De geologen zijn met nog minder als anders. Enkele geologenproffen zijn van de mening dat een samenvoeging de beste optie is.

Er is dan ook een commissie opgericht waarin 1 prof, 1 leerling en 1 neutraal persoon zullen zetelen. Wij vinden het allen heel spijtig dat er maar 1 leerling is toegelaten en we zijn dit aantal aan het proberen verhogen op alle mogelijke manieren. We denken zelf na over voorstellen maar onze grootste wens is nog steeds dat de 2 richtingen niet samengaan, aangezien we vinden dat onze bachelor in grote lijnen heel goed is.

Hiernaast is ook de kring Geos in de problemen. Eventueel zal daar toenadering gezocht worden. Daarvoor is het belangrijk om een beeld te hebben hoe we een betere samenwerking gaan. Er zal dus een comité opgericht worden, dat uit elke kring 5 personen bevat.

Het derde puntje is de viering van het 10 jarig bestaan van de master geografie. Op zaterdag 17 november was er een lezing, een receptie en daarna een cantus. Dit werd georganiseerd door de alumnivereniging onder auspiciën van Gert Verstraeten. Het was een zeer geslaagde avond, met als enige nadeel dat er weinig studenten aanwezig waren, maar dit komt doordat het op een zaterdag was. Je werd echt trots om geograaf te zijn als je de verhalen hoorde van vicerector Govers en de vele andere interessante sprekers. Ook de cantus in de ambiorix was episch.

Wat ik zou willen meenemen uit deze avond is dat we veel beter kunnen samenwerken met Lagt. We willen bijvoorbeeld een rubriekje op onze site voor de alumni en in het tweede semester eventueel een activitetit samen organiseren.

Indien je je nog niet hebt ingeschreven voor het kerstfeestje moet je dat nu nog zo snel mogelijk doen!

U mag ons altijd contacteren op  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog veel plezier dit semester en al veel succes bij het studeren!

Comment form not allowed

Reacties mogelijk gemaakt door CComment